Föreningar, resor

Du var en mycket uppskattad medlem som bidrog aktivt genom många förtroendeuppdrag som ordförande med mera. En mönstermedlem helt enkelt.

  • Rotary Slottstaden sedan 1 januari 1987
  • Torsdagsklubben sedan 1988, ordförande 2008-2020
  • TSO sedan mitten 90-talet, IX grad och medlem i Consigliet
  • Travellers Club sedan 1988
  • Siriusorden

Du besökte mer än 50 länder, bland annat Sverige, Danmark, Spanien, Norge, Portugal, Finland, Italien, Estland, Vatikanstaten, Lettland, Monaco, Lithauen, San Marino, Östtyskland, Luxemburg, Tyskland, Lichtenstein, Polen, Ungern, Tjeckien, Turkiet, Slovenien, Grekland, Kroatien (Rijeka), Ryssland, Frankrike, Holland, Kazakstan (AlmAty), Belgien, Uzbekistan (Tajkent, Samarkand, Buchara), Turkmenistan (Asjkabad), Armenien (Jerevan), Georgien (Tiblisi), Vitryssland, England, Skottland, Wales, Irland, Kina, Saudi Arabia, Thailand, USA (New York, Chicago), Australien (Sidney), Tanzania, Kenya, Tunisien, Marocko, Libyen, Algeriet.

Många resor med bilarna Morgan, Elva Courier, Volvo 240, Volvo 740, Mazda323, Mercedes 300, Ford Taunus, Toyota Prius, BMW 325M. Från Luxemburg till Malmö, Frankfurt till Nice, Malmö till Bryssel och Berlin, till Börringe och Törringe, till Lund och kyrkor, till bad och jakt, till Kristianstad, till fjälls och Blekinge. Sammanlagt blev det mer än 100 000 mil bakom ratten, mer än 25 gånger runt jorden. Det blev en del mil med motorcyklar också.

En gång reste du två gånger. En annan gång väcktes du av utropet i en sovvagn och kände att tåget stannat. Du lyckades kasta dig av tåget i sista sekund innan tåget rullade vidare, bara för att inse att du var på fel station, med långt kvar till resmålet. Personligen tycker jag att din berättelse om jobbresan till alperna i din ungdom var roligast: de mötte dig på flygplatsen, tog hand om dina väskor och sa att mötet var på fjällets topp. Sen var du tvungen att åka skidor ner till mötet iförd slips och kostym. Vilket du så klart gjorde med din sedvanliga glimt i ögat.

Du reste till Jonna i Peking och dansade på diskotek med kineser, du reste till Maja i Frankrike för hennes bröllop. Du hälsade på mig i Bryssel, kom till Stockholm och hälsade på oss och dina barnbarn Betty och Binna. De tyckte det var lite konstigt att du och jag ofta klippte oss hos frisören på Eneby Torg i här i Danderyd. Du skojade som vanligt, att du ”behövde en speciell frisör i Stockholm för hålla stilen”.